سازوکار طراحی شده جهت مبادلات ارزی (مطابق شکل زیر) به این صورت است که:
1- تراکنش ریالی نیز بین حساب‌های ریالی در ایران انجام می‌شود و هیچ تراکنش مستقیمی بین ایران و کشورهای خارجی صورت نمی‌گیرد.
2- تراکنش ارزی در کشور خارجی، بین خریدار و فروشنده ساکن در همان کشور و صرفا بین حساب‌های ارزی در بانک‌های خارجی همان کشور انجام می‌شود
3- این گروه صرفا به عنوان یک واسطه در فرآیند انتقال ریال در ایران و جهت برقراری ارتباط بین خریداران و فروشندگان حواله ارزی فعالیت می‌کند و خود گروه به صورت مستقیم وارد عملیات نقل و انتقال ارزی نمی‌شود.

این سازوکار در اینفوگرافی زیر شرح داده شده است:

در این اینفوگرافی، از دلار آمریکا و کشور آمریکا صرفا به جهت ذکر مثال استفاده شده. البته که برای سایر ارزها از حواله همان ارز و حساب‌های مربوط به همان کشور استفاده می‌گردد.

منظور از خریدار حواله، کسی است که در ازای پرداخت ریال در ایران، در حساب ارزی خود در آمریکا، حواله دلار دریافت می‌کند.
منظور از فروشنده حواله، کسی است که در ازای دریافت ریال در ایران، از حساب ارزی خود در آمریکا، حواله دلار پرداخت می‌کند.

بعد از بسته شدن معامله و توافق خریدار و فروشنده بر روی مقدار و نرخ ارز، سازوکار انتقال پول آغاز می‌شود که در اینفوگرافی نمایش داده شده و به ترتیب شامل مراحل زیر است:
1- خریدار، مقدار ریال توافق شده را به حساب نزد مجموعه ایکس در بانک ایران واریز می‌کند.
2- بعد از آنکه مقدار ریال توافق شده به صورت کامل در حساب نزد مجموعه ایکس در بانک ایران نشست، ادمین مجموعه ایکس این موضوع را به اطلاع فروشنده می‌رساند تا از پرداخت ریال توسط خریدار مطمئن گردد. در ادامه فروشنده مبلغ توافق شده دلاری را از حساب خود در بانک آمریکا، به حساب خریدار در بانک آمریکا واریز می‌کند.
3- بعد از آنکه فروشنده، مقدار دلار توافق شده را به حساب خریدار در بانک آمریکا واریز کرد، مجموعه ایکس مقدار ریال توافق شده را به حساب فروشنده در بانک ایران واریز می‌کند.

همان طور که در اینفوگرافی نیز مشاهده می‌کنید، هیچ تراکنش مستقیمی بین ایران و کشور خارجی (در این مثال، آمریکا) صورت نمی‌گیرد.

با توجه به واسط قرار گرفتن مجموعه ایکس میان تراکنش ریالی بین خریدار و فروشنده، عملا امکان سواستفاده و کلاهبرداری چه از سمت خریدار و چه از سمت فروشنده از بین می‌رود.